Att Sluta Vara Perfektionist



Ett av mina framsta personlighetsdrag? Perfektionism!

Aven om perfektionismen har en mycket positiv sida i noggrannhet och driv, innebar den ofta att man staller upp orealistiska mal for sig sjalv. Nar malen inte uppnas, eftersom de redan fran borjan var orealistiska, resulterar det latt i en nedatgaende spiral av annu hogre sjalvkritik och press.

Mycket av min perfektionism tar sig uttryck i en kansla av otillracklighet. Kanner du igen dig?

Om du ocksa har en tendens till att satta upp orealistiska malsattningar - jobba pa att lara dig den fina balansgangen mellan perfektionism och malmedvetenhet - och fa det basta av tva varldar!

Prova den har tanken: "Om jag verkligen kunde gora allt perfekt, skulle det inte franta mig mojligheten att utvecklas?" 

Experimentera sedan med hur du staller upp nya mal i livet. Prova att satta ett mal pa en nagot lagre niva an du vanligtvis skulle tycka vore rimligt eller acceptabelt. For att sanka pressen - valj ett mal som inte ar sa avgorande. (Kanske nasta manads halsomal kan bli ett steg lagre an vad du fran borjan hade tankt?!) Vad hander?

Om du blir nervos av bara tanken pa att sanka kraven - fraga dig sjalv vad du ar radd for? Ar det kanslan av att tappa kontrollen? Kommer andra att "se ner" pa dig om du inte ar bast? Eller ar du bara ovan vid kanslan av att gora nagot som ar mindre an 100% perfekt? Troligen inser du att den mesta pressen ligger hos dig sjalv. Och tur ar val det?! Da ar det ocksa du som kan gora nagot at problemet!

Sluta helt - eller undvik atminstone - att kritisera dig sjalv nar nagot gar "fel". Valj att se det som en mojlighet att utvecklas! 

Livet ar fullt av mojligheter!



Ursakta, Dalig Uppdatering...



Jag har haft en vecka med alldeles for mycket att gora, och alldeles for lite energi. Trots att bloggen ar bland det roligaste jag vet sa blev den lidande...

Sa ar livet ibland. Man hinner inte med det man egentligen vill - eller borde. Samma galler halsa och traning - de kan latt bli lidande nar vardagslivet far sitt att saga till om. Det hander mig - och det kommer handa dig. Det viktiga ar att inse sina begransningar, utan att for den skull ge upp!

Kom ihag att vi ar pa var resa genom ett halsosamt 2009 tillsammans! Jag ar inte experten som lever det perfekta livet, jag ar har for motivationen och inspirationen precis lika mycket som du.

Och den basta motivation jag kan fa ar att du laser och kommenterar bloggen!

Nu tar vi nya tag - du och jag tillsammans.




Glomde Planeringen



Forlat, jag glomde planeringen for "Veckans Traning 6" hemma... Se det som att du far en bonusdag att vila ut pa idag!

Uppdatering kommer imorgon. Tills vidare bjuder jag pa ett smarrigt recept att prova ikvall. Jag har aldrig lagat mycket vegetarisk mat tidigare, men har nyligen fatt upp ogonen for hur mycket mojligheter det finns i vego-varlden. Jag alskar utmaningar i koket - och nu har turen kommit till tofu.

Jag ser inte vegetarisk mat som varken en for- eller nackdel nar det kommer till halsa. Jag tycker att vegetariska alternativ borde vara lika naturliga pa middagsbordet och icke-vegetariska. Att jag fatt dille pa att laga tofu nu beror enbart pa nyfikenhet!

Vet du vad skillnaden pa vanlig tofun och den fasta varianten ar? Vilken sort bor anvandas till vad?



Tofu- och gronsakswok med nudlar

4 pers

500 g tofu, tarnad
4 schalottenlokar, tunt skivade
2 paprikor (valfria farger), urkarnade och strimlade
2 morotter, skivade eller strimlade
150 g champinjoner, skivade
2 msk soja
2 msk oyster sauce


Hetta upp olja i en djup wokpanna. Fras tofu tills den fatt farg. Tillsatt schalottenlok, paprika, morotter och champinjoner och fras pa hog varme. Gronsakerna ska fortfarande ha kvar sin krispighet. Hall pa soja och oyster suace och lat puttra ytterligare 1-2 minuter.

Servera med glasnudlar alt. ris, soja och sweet-chili sas.

Prova ocksa:

 - Sugar snap peas, pumpa och koriander
 - Sockerartor, citrongras och bok choy


Smaklig maltid!

P.S. At med pinnar - mycket roligare an kniv och gaffel! D.S.



Veckans Traning 5 - Sammanfattning



Femte veckan av halsosam motion har inneburit:

Kondition: Vardagsmotion med stegraknare
Simning: 1 pass
Din Favoritträning: 1 pass + ev. under helgen

Mål: Hur mycket närmare ditt mål för Februari har du kommit?



Harlig Helg!



Hur har helgen varit?
Har du haft mycket utomhustid eller spenderade du mer tid pa Din Favorittraning? Jag horde att det ar riktigt kallt hemma - har du anda hittat motivation att vara fysiskt aktiv?

Min helg har varit relativt aktiv. Jag har pluggat en del, men anda hunnit med att vara ute. Tack och lov har vadret battrat sig - det har varit fint nastan hela helgen.

I lordags pallrade jag mig ut pa en loprunda inklusive storhandling av mat. Det ar bra nar man kan kombinera! Jag vet dock inte om det var lika uppskattat av personalen i mataffaren - jag var ganska svettig!

Sondagen bjod pa underbart vader och jag promenerade 1 timme med bara radion som sallskap. Om du latt blir uttrakad av att promenera sjalv - prova en radiokanal med mycket "prat". Oftast har jag inget emot att promenera bade sjalv och i tysthet, men ibland blir det langtrakigt och ibland ar man mer an trott pa latarna som spelas om och om igen pa bade radio och i iPod. Byt radiokanal - och kanske lar du dig nagot intressant pa samtidigt som promenaden blir mindre enformig!



Onska, Duger Det?!



Fredag: Unnna dig den där klänningen (eller annat valfritt plagg) som du valde ut under Veckans Träning 2. Om du har möjlighet - använd den ikväll!



Suck, ibland ar det jobbigt att vara student. I alla fall nar veckans budget borjar ta slut redan innan helgen. Eftersom jag pluggar utomlands far jag mitt bidrag fran CSN utbetalt bara 1 gang per termin. Budgeten blir strikt och CSN-pengarna racker natt och jamt till terminsavgiften for skolan. Maste darfor vara lite strang mot mig sjalv...

Jag vet att jag inte har tid att shoppa idag... Och jag vet inte om jag har rad att kopa nagra nya klader over huvud taget...
Men for att muntra upp mig en aning ska jag i alla fall unnan mig en bio med Skolkamraten ikvall - och kanske nagot litet nar jag aker till City imorgon!

Eftersom jag inte har rad att unna mig sa mycket pa den har sidan av jorden far du beratta mer om din shopping!
Har du hittat nagot plagg att kanna dig ritkigt stolt och snygg i?!



Ett Kallt Dopp



Torsdag: Simning. Hoppa i poolen och se hur många fler längder du kan göra än under Veckans Träning 1.



Jag ar ledig fran skolan pa torsdagar. Darfor hade jag inte tillgang till Internet, och darfor blev det ingen uppdatering.

Antligen verkar det fina vadret ha aterkommit till Sydney, efter over en vecka av mulet regnvader. Jag spenderade min lediga tid pa stranden och gav mig aven pa lite simning. Nu ar saken den att nar jag simmar har i Manly gor jag det i en havsvattenspool - vilken inte ar ett dugg uppvarmd! Aven om vattnet ar badbart kan en frusen Carin knappt klara mer an 600 m i kyligt vatten.

Igar bestamde jag mig for att 500 m fick vara nog och lag sedan i solen och varmde mig. Tillsammans med en skon promenad langs stranden till och fran poolen tyckte jag att det var en motionskvot som fick racka for dagen.

Hur langt orkade du simma den har gangen? Jag hoppas att du atminstone har tillgang till en inomhuspool?! :)



Stegraknaren Visar Vagen



Ah nej, jag slapade med mig bade laptopen och kameran till skolan for att kunna anvanda riktig svenska samt lagga upp bilder. Sedan kunde jag inte koppla upp mig pa Internet. Tusan!

Nagra bilder blir det alltsa tyvarr inte idag, och inga prickar over a, a, o heller.

Jag lyckades samla ihop lite over 6 000 steg i forrgar, vilket inte var alltfor illa med tanke pa hur stillasittande man ar i skolan. Men lagger man till promenad till och fran skolan, en promenad till affaren och en svang till Vannerna sa tickar stegraknaren anda pa.

Hur manga steg samlade du ihop?



10 000 Steg Per Dag



Onsdag:
Rekommendationen är att man ska ta 10 000 steg per dag. Ta med stegräknaren och se hur många du samlar ihop av en runda på stan, under storhandlingen, promenaden till jobbet...



Jag har en lang dag i skolan idag, 08.00 - 19.00. Sista lektionen har vi dock eget arbete online, men jag borde anda stanna i skolan och fa det gjort. Ikvall ska jag hem till Vannerna och laga mat. De utnyttjar att jag alskar matlagning, ska ni veta!

Promenaden till skolan samlade ihop 1 580 steg. Promenaden tillbaka ar lika lang. Sedan maste vi ga och handla mat med, men nagra 10 000 kommer jag nog inte upp i idag. Gor du?



Tisdagens Balett



Tisdag: Din Favoritträning! Passa på att utöva den träning du valde förra veckan, och inse hur kul det kan vara att motionera!



Ikvall blir det 1 timmes balett for min del. Det ser jag fram emot!

Vilken ar Din Favorittraning, som du utovar idag?



Mmm, Mandag Middag!



Ni far ursakta bristen pa prickar i det har inlagget. Jag tog inte med mig laptopen till skolan...

Tanken var ju saklart att jag skulle posta nagra forslag till mandagens middag igar. Lika klart glomde jag det - forstas! Hittade du anda nagot gott att laga?

Jag svangde ihop en snabb pasta - Fettucine med Kyckling och Sparris:

4 pers

4 kycklinglar fileer (lite saftigare an brost fileer), strimlade
1 knippe varlokar, i kvartar
1 msk vitvins- eller balsamvinager
1 msk soja
1 dl vatten
1-2 knippen sparris, farsk eller fryst, i mindre bitar
250 g fettucine pasta (fullkorn, om du vill, men jag foredrar den vita)
2 msk grovkornig honungssenap
ev. 2-4 msk ricotta

flingsalt & nymald svartpeppar

Fras kyckling och varlok i en stekpanna med lite olivolja. Nar kycklingen fatt fin stekyta, hall pa vinager, soja och vatten och lat puttra tills kycklingen ar klar. Hall pa mer vatten om det nastan kokat bort.

Koka under tiden fettucinen i latt saltat vatten. Koka sparrisen, men lat den bahalla lite tuggmotstand.

Blanda pasta och sparris med kycklingen och varloken. Tilsatt senap - och garna lite ricottaost for en kramigare pasta.

Lat bli varmt och servera genast.

Smaklig maltid!




Veckans Träning 5



Har du vant dig vid att ha träningen inplanerad i kalendern ännu?



Måndag:
Leta upp ett smarrigt, nyttigt recept att laga till middag. Ta lite tid på dig i affären, välj ut de finaste ingredienserna, laga maten i lugn och ro, njut av att äta något som är både gott och nyttigt! 

Tisdag: Din Favoritträning! Passa på att utöva den träning du valde förra veckan, och inse hur kul det kan vara att motionera!

Onsdag: Rekommendationen är att man ska ta 10 000 steg per dag. Ta med stegräknaren och se hur många du samlar ihop av en runda på stan, under storhandlingen, promenaden till jobbet...

Torsdag: Simning. Hoppa i poolen och se hur många fler längder du kan göra än under Veckans Träning 1.

Fredag: Unnna dig den där klänningen (eller annat valfritt plagg) som du valde ut under Veckans Träning 2. Om du har möjlighet - använd den ikväll!

Lördag & Söndag: Var fysiskt aktiv 2 timmar om dagen! Lek med barnen, utöva Din Favoritträning eller promenera utomhus.



Veckans Träning 4 - Sammanfattning



Veckans Träning 4 har inneburit:

Styrka: 2 pass
Kondition: Vardagsmotion, 15min  löpning alt. spinning, 10-20 min hopprep
Din Favoritträning: Vad valde du?

Mål: Hur mycket närmare ditt mål för Februari har du kommit?


Jag har fortfarande haft lite svårt att hålla mig till planeringen på grund av att jag inte riktigt "kommit på plats" än. Det är mycket som ska fixas när man flyttar in på ett nytt ställe! 1 styrkepass ersatte jag dock med 30 min löpning i torsdags.

Styrka: 1 pass
Kondition: Vardagsmotion, 30 min löpning, 10-20 min hopprep
Din Favoritträning: Jag valde dans, 2 timmar balett och 1 timme contemporary/modern dans 

Mål: Jag har jobbat på att äta en ordentlig frukost och provat en del nya varianter.



Carins Äggröra



Hanna efterfrågade recptet på äggröra. Det är hur enkelt som helst. Jag gör så här:

1 ägg
1 msk mjölk (eller grädde)
1 nypa salt
1 vrid på pepparkvarnen

Vispa samman alla ingredienser i en skål (använd en gaffel, det är enklast). Häll i en kastrull eller liten stekpanna. Rör om med gaffeln undertiden äggblandningen stelnar. Ta av röran precis innan den är klar - då blir den som krämigast.

Vill du ha mer ökar du bara mängden till 2 ägg, 2 msk mjölk (grädde)...osv.

Enkelt!

Äggröra med körsbärstomat och avokado



Smaksättningar att prova:

 - Tomat, rödlök och basilika. Hackade.
 - Rökt/gravad lax och gräslök. Strimlad och hackad.
 - Skinka och persilja. Strimlade.
 - Valnötter. Krossade och ev. rostade.
 - Avokado. Skivad.



Duktig På Frukost...



...har jag i alla fall varit. Kameran har legat nerpackad, men det här är ungefär vad jag har ätit under veckan:


Kaffe med sojamjölk, 1-2 frukter, turkisk yoghurt eller keso med torkad frukt- & nötblandning.


Kaffe med sojamjölk, äggröra med tomat, 1 banan.

Har du något smarrigt frukosttips att dela med dig av?



Dålig Uppdatering



Internet har inte fungerat, så uppdateringen har varit dålig. Desstuom har jag fullt upp med att komma i ordning. Skolan har redan satt igång med grupparbeten och case studies att göra på fritiden. Suck!

Därför har jag också varit dålig på att följa veckoplaneringen.



Måndag: Var jag fullt sysselsatt med skolan och flytten.

Tisdag: "Ta trapporna på jobbet" - ha! Vi har inte mycket val på den här skolan. Gammal byggnad, 3 våningar, hissen får man inte använda. Dessutom ska allt detta trappklättranade + prmenad till och från skolan ske i högklackat (en del av uniformen)! Dansade även balett en timme på kvällen. Snygga lår- och rumpmuskler, nästa!

Onsdag: Definitivt dans för tillfället! Jag har köpt 10-kort på dansskolan i Manly och anmält mig till en kurs i Poledancing.

Torsdag: Jag lovar att försöka ta mig igenom styrkeprogrammet, men kan inte lova att jag faktiskt lyckas. Sitter för tillfället fast i skolans datasal...

Fredag: Måste åka in till Sydney City för ett besök hos en specialstläkare. Kan ta hela dagen och kommer göra mig till en ännu mer fattig student än tidigare. Kan man kanske få spara massagen tills Älsklingen kommer hit den 1 mars?!



Hemskt dåligt av mig, men jag har åtminstone inte suttit stilla! Har hunnit med 1 pass poledancing, 2 pass ballet och ett pass tango sedan jag kom hit!

Jag hoppas att nästa vecka blir bättre. Har det gått bättre för dig?


Promenadstig på North Head, Manly



Veckans Träning 4



Den här veckan jobbar vi ordentligt på styrketräningen!



Måndag: Styrka. Gå igenom styrkeprogrammet 1 gång med samma antal repetitioner som förra gången (2 x 15). Hoppa hopprep i 10 min. Gå igenom programmet 1 gång till. Avlsuta med en stretch.

Tisdag: Ta trapporna på jobbet, istället för att använda hissen. Även om du jobbar på 20:e våningen! En riktig super-workout för rumpa och lår.

Onsdag: Fundera ut en träningsform du gillar. Från och med nu kommer en av veckans utmaningar bestå av "Din Favoritträning". Detta kan vara alltifrån promenad, löpning, simning, yoga, fotboll, innebandy, dans, yoga eller ridning.
Du väljer - och det viktigaste är att du tycker det är kul!


Torsdag: Styrka. Gå igenom styrkeprogrammet 2 gånger med 15 repetitioner av varje övning (2 x 15). Avsluta med en 15 min löprunda - alternativt spinning om du har en träningscykel hemma eller gör övningarna på gym.

Fredag: Ge din kropp en riktig vilodag efter en hård vecka. Unna dig själv en massage - antingen hos en professionell massör eller kom överens med en partner på hemmaplan.

Lördag & Söndag: Var fysiskt aktiv 1,5 timmar om dagen! Lek med barnen, utöva Din Favoritträning eller promenera utomhus. Om du vill kan du dela upp tiden på 1 timme ena dagen och 2 timmar nästa dag.



Ge mig gärna feedback på vad du tycker om veckoplaneringarna - antingen som en kommentar i bloggen eller på [email protected]!

Lycka till!



Veckans Träning 3 - Sammanfattning



Hur gick träningen utan mitt sällskap? Följde du planeringen? Om inte - vilka förändringar gjorde du?

Om du följde planeringen till punkt och pricka har du under veckan klarat av:

Styrka: 1 pass
Kondition: Vardagsmotion, 1 danspass
Simning: 1 pass

Mål: Hur mycket närmare ditt mål för Februari har du kommit?



På grund av resan till Australien har jag inte kunnat följa planeringen exakt. Men även om jag inte utfört motionen på rätt dag så har jag ändå hunnit med:

Styrka: ---
Kondition: Vardagsmotion - mycket promenerande, 2 danspass (Poledancing och balett) på dansskola i Manly
Simning: 2 pass

Mål: Det är alltid lite svårt att äta enligt en planering när man är på resande fot. Undertiden jag varit i Manly har många av frukostarna bestått av en latte och en frukt. Nu har jag dock flyttat in i min lägenhet, vilket innebär att jag kan köpa hem den mat jag vill. Idag bestod frukosten av turkisk yoghurt med torkad frukt och nötter samt sojamjölk, 2 stora plommon och en kaffe med sojamjölk.



Bloggen satter igang igen!



Carin ar tillbaka fran sitt reseuppehall! Kul att du fortfarande ar med mig!



I eftermiddag kommer en uppdatering med Veckans Traning 4. Da plockar med mig laptopen till skolan sa ni slipper fundera pa var prickarna over a, a och o ar.

An sa lange har jag inte Internet i lagenheten, men det kommer inforskaffas sa smaningom. Tillsvidare bloggar jag fran skolan.

En liten forandring med bloggen blir sjalvklart tidsskillnaden pa 10 timmar. Annars planerar jag att fortsatta gora dig sallskap genom ett halsosamt 2009 - pa samma satt som tidigare!

For er som undrar om jag inte kommer ga under av saknad efter Alsklingen, kan jag beratta att han kommer hit 1 mars och stannar resten av terminen (d.v.s. slutet av maj). Det ska bli underbart!

Idag ar forsta dagen pa min Term 2. Jag har bara en lektion mellan 10.00 och 12.00 - sa det klarar jag nog! Hmm, det ar faktiskt bast att jag gar nu sa jag inte kommer forsent till forsta lektionen...

Vill saga tack for att du statt ut med avbrottet i bloggen. Och det ar valdigt roligt att du vill folja med mig aven fran andra sidan jorden!



Back In Australia



Äntligen är jag framme - efter alldeles för många timmars stillasittande!

Jag bor hos en kompis de första dagarna. Jag har nämligen ingen lägenhet än. De närmaste dagarna ska ägnas åt seriöst boendeletande. Men jag hör av mig igen när jag har kommit på plats. Om inte tidigare så lovar jag åtminstone en ny Veckans Träning på måndag.

Lycka till med träningen och hälsan så länge!



Veckans Utamaningar



På grund av min flygresa på 22 timmar + 2 timmar i Bangkok, kommer bloggen att få vila några dagar.

Stackars Carin får lugnt sitta stilla (det är, enligt mig, det absolut värsta med flygresor), men det innebär inte att du måste göra det.

Resten av veckan är redan inplanerad - så häng i och följ veckoplaneringen dag för dag!

Jag ska röra mig så mycket jag har möjlighet, och återkommer så snart som möjligt med en rapport på resan.

Lycka till så länge!



Onsdag: Styrka. Gå igenom styrkeprogrammet 2 gånger med samma antal repetitioner som förra gången (2 x 15). Bygg på de övningar som känns lätta med några extra repetitioner. Avlsuta med en skön stretch.

Torsdag: Simning. Ta en tur till simhallen, försök simma i 45 min - och se hur många fler längder du orkar den här gången! 

Fredag: Dans är både roligt och utmärkt motion! Prova ett danspass på ditt lokala gym, eller dansa runt medan du uträttar dina hushållssysslor.

Lördag & Söndag: Försök återigen att vara aktiv utomhus. Passa på att njuta av lite tidig vårsol - ta vara på 1,5 timmar frisk luft om dagen om vädret är fint! Om du vill kan du dela upp tiden på 1 timme ena dagen och 2 timmar nästa dag.



Stockholm Arlanda Airport



Här sitter jag och väntar på att klockan ska bli 13.55 och mitt plan lyfter. Jag är på väg tillbaka till Australien.

Jag har varit en aning dålig på att presentera mig själv här på bloggen. Därför vet inte alla att jag är 21 (snart 22) år, pluggar Retail Services Management på International College of Management, Sydney i Manly (en del av Sydney), Australien eller att jag bara varit hemma i Sverige på sommarlov de senaste 2 månaderna.

Jag har läst min första termin på skolan, och börjar termin 2 den 9:e februari. Därför är jag på väg tillbaka nu.

Men du - min kära läsare - som följt bloggen fram till nu, behöver inte oroa dig. Jag kommer fortsätta skriva - och jag hoppas på att få sällskap av dig genom vårt hälsosamma 2009!


Tillbaka till gänget på ICMS



Tisdagens Utmaning



Tisdag:

Kliv av bussen/spårvagnen/tåget 1-2 hållplatser för tidigt. Gå resten av vägen.



Om du hade för lång väg till jobbet för att gå igår kanske dagens utmaning passar bättre. Åker du bil kan du istället välja en parkering som ligger en bit ifrån jobbet. Se ut en parkeringsplats som ligger på 15-20 min gångavstånd - då har du plötsligt minst 30 min promenad avklarad när du kommer hem på eftermiddagen!

Jag får ta till samma taktik som igår. Jag lägger in lite extra motion i min lediga dag.

Jag och Mamma var i Simhallen idag igen. Igår simmade jag 900 m - idag tappade jag räkningen efter 650 m. Men jag är säker på att det blev närmare 800 m. Fick lite övning i olika simsätt av en Mamma som tävlingssimmat som ung. Och ändå har jag aldrig tidigare sett henne crawla/ryggsimma/fjärilssimma tidigare!
Vill du ha mer utmaning i simningen? Lär dig något av alla de simsätt som används på tävlingsnivå! Garanterat mer flås.

    
Blommor ger vårkänslor redan i Februari




En Ny Vecka



Måndag:
Packa ner löp- eller promenadskorna i jobbväskan så att du kan springa/promenera hem, ta en tur på lunchen, eller varför inte både och?!



Dagens utmaning bestod i att få in lite mer motion i arbetsdagen. Att promenera till eller från jobbet är ett underbart sätt att börja eller avsluta en dag fylld av arbete. Om vägen till jobbet är alldeles för lång fungerar det utmärkt att ta en promenad på lunchen. Plocka med dig en kollega om du vill ha sällskap - njut av dagsljuset och den friska luften!

Hur mycket promenad kunde du pussla in i din dag?

Jag har lov - därför har jag inget jobb och ingen skola att gå till. Jag får helt enkelt hitta andra vägar till vardagsmotionen. Idag gick jag med Mamma och Vännen till Simhallen. Sedan gick vi hem. Jag gick på stan och uträttade ärenden. Sedan åkte jag och Syster till stallet, där jag hjälpte till med diverse sysslor. Allt som allt inbringade det 5000 steg. Vardagsmotion i ett nötskal.

Snart börjar skolan igen och då kan även jag njuta av två sköna promenader per dag!

    
Bilder av min väg till skolan



Veckans Träning 3



Vecka 3 börjar med ett fokus på vardagsmotionen!



Måndag:
Packa ner löp- eller promenadskorna i jobbväskan så att du kan springa/promenera hem, ta en tur på lunchen, eller varför inte både och?!

Tisdag: Kliv av bussen/spårvagnen/tåget 1-2 hållplatser för tidigt. Gå resten av vägen.

Onsdag: Styrka. Gå igenom styrkeprogrammet 2 gånger med samma antal repetitioner som förra gången (2 x 15). Bygg på de övningar som känns lätta med några extra repetitioner. Avlsuta med en skön stretch.

Torsdag: Simning. Ta en tur till simhallen, försök simma i 45 min - och se hur många fler längder du orkar den här gången! 

Fredag: Dans är både roligt och utmärkt motion! Prova ett danspass på ditt lokala gym, eller dansa runt medan du uträttar dina hushållssysslor.

Lördag & Söndag: Försök återigen att vara aktiv utomhus. Passa på att njuta av lite tidig vårsol - ta vara på 1,5 timmar frisk luft om dagen om vädret är fint! Om du vill kan du dela upp tiden på 1 timme ena dagen och 2 timmar nästa dag.

Svan på ån



Veckans Träning 2 - Sammanfattning



Andra veckan har gått och om du har följt planeringen har du klarat av:

Styrka: 1 pass, med ökat antal repetitioner
Kondition: 30 min
Yoga: 1 pass
Nya mål: Du har nu två nya målsättningar att jobba mot!
Klarade mål: Om du gjorde ett
delmål för Januari är det nu klart!



Jag har, när jag inte varit sjuk, varit fysiskt aktiv en timme om dagen - vilket jag satt upp som mål för Januari. Jag gjorde ett litet tillägg i efterskott om att aktiviteten gärna skulle vara utomhus. Den mesta av min träning sker utomhus, det har jag alltså också uppnått på ett bra sätt.

Vad var ditt mål för Januari? Har du uppnått det på det sätt du ville?

Jag är relativt nöjd med hur jag uppnådde mitt mål. Ikväll firar jag med en kula glass och bio! Sedan tar jag tag i målet för Februari (som jag redan börjat planera för) med nya krafter.

Vad vill du uppnå i Februari?



Många Nya Läsare!



Vad roligt att så många läser! Hoppas ni vill fortsätta med mig genom hela 2009. Det vore dessutom jätteroligt att höra dina synpunkter på bloggen.

Vad tycker du är bra? Mindre bra? Vad är du intresserad av och vad vill du läsa mer om?


Glad och nöjd Carin



Jag kom nyss hem från 5050 steg i mörkret tillsammans med mamma. Promenader är inte bara bra motion, det kan dessutom vara en riktig terapi-session!

Hur spenderade du din timme utomhus idag?



RSS 2.0