Mellanmåls-Tips



Vill du också bli duktigare på att äta mellanmål? Och vad brukar du nu äta när 15.30-suget sätter in?

Jag har bestämt mig för att utveckla min ordinarie frukt på eftermiddagen till ett mer mättande mellanmål.

Dagens mellis såg ut såhär:

1 banan, en kopp grönt te, 1 kopp eller liten skål med keso, naturell lättyoghurt, trokad melon, russin och några gojibär.
(För min del är alla mjölkprodukter laktosfria...)

På det klarade jag lätt en timme på gymmet!



Måndagens Gymträning



Som sagt, Syster och jag har varit på gymmet. För min del var det ett bra tag sedan senaste gymbesöket, flera veckor. Egentligen tycker jag att gymmet är tråkigt, men jag kan inte förneka att det ger resultat...

Lite roligare blir det dock om man har med sig en kompis - eller en Syster!

Dagens pass såg ut såhär:

 - 10 min gång på löpbandet
 - 15 min på crosstrainern
 - 25 min armar och axlar med hantlar
 - 10 min mage
 - 5-10 min stretch

Sedan var vi lagom trötta och lagom svettiga. Imorgon lär jag ha lagom med träningsverk...!

Hur går det med träningen för dig? Brukar du fortsätta på gymmet under sommaren - eller flyttar du utomhus?



En Syster



Det är bra att ha en Syster! Hon är bra att träna sminkningar på, prova roliga frisyrer på, bli nerbrottad i vaggan (ja, vi har en gammal vagga, som alla kusiner sovit i som små, hemma) av, få hjälp med val av foderhäst av och att bli peppad av och peppa i tränings- och hälsosammanhang. Jag och min Syster tycker mer och mer om varandra ju äldre vi blir - och vi får mer och mer gemensamt. Just nu umgås vi mer än någonsin tidigare, och det tror jag både hon och jag är glada över!

Idag har Syster och jag varit i stallet, handlat diverse hästgrejer, handlat mat för en mycket hälsosammare månad samt varit på gymmet. Sammantaget = en väldigt hälsosam dag för både kropp och själ!



Dagens Lunch



Har nyss ätit Keldas fisksoppa förstärkt med musslor, räkor och haricot verts till lunch. Till det en riskaka med några skivor ost och fikon- och lagerbladsmarmelad (en riktig höjdare!). När jag får tid ska jag börja fixa med foton till bloggen igen. Det blir ju roligare att läsa då, eller hur?!



Klarade Mig Undan Regnet



Cykelturen till jobbet blev inte alls regning, utan bara uppfriskande skön! Både till och från jobbet trampade jag  - och cyklande kommer det att bli mera av. 

Har du en cykel så damma av den och ge vardagsmotionen en chans! Jag tror inte att du kommer ångra dig.

Morgonen har varit lång idag. Sis väckte mig med ett "Kan du göra i ordning mig om 10 minuter?".  Jag svarade med ett bestämt "Nej, jag sover!" - innan jag kom på att jag faktiskt lovat att fixa hår och make-up på henne inför dagens skolavslutning. Sagt och gjort, det blev en rosett i håret och ögon sotade med bronsskugga. Snyggt!

Frukost tog Älsklingen och jag på Espresso House. Sedan vandrade vi genom stan och provsmakade franska delikatesser på en helt underbar marknad mitt i Staden.

Har du varit på marknad i ett Medelhavsland någon gång?
Precis så var såg vårt lilla torg ut idag. Mängder av färska frukter och grönsaker, underbara oliver, 100 sorters ost, salami, baguetter och hela stånd fyllda med andra godsaker. Inte ett syntetiskt konserveringsmedel eller färgämne så långt ögat kan nå! Fantastiskt!

Jag köpte fransk nougat. Mmmm...

Och allt detta, inklusive äkta fransmän som försäljare, på torget i min lilla svenska stad. En stor applåd för det!!!



Cykla I Ruskväder



Jag tänkte ge mig på att cykla till jobbet. Det är egentligen perfekt cykelavstånd, ungefär 20 min om man cyklar så pass långsamt att man inte kommer fram svettig. Dessvärre är vädret uselt. +9 grader och ett regn som hänger i luften. Men jag bangar inte! Vardagsmotion bör inte sägas nej till. ;)

Hur tar du dig till jobbet/skolan? Är det du eller bilen som får röra på sig?



Rik På Järn



Jag var på Vårdcecntralen igår. En allmän koll och lite diskussion om en medicin jag äter. Blodprovet visade på en lättare järnbrist.

Eftersom järn är ett änme som de flesta tjejer/kvinnor lätt kan få för lite av, och eftersom Kusinen efterfrågat  lättlagad matinspiration, kanske det kan vara på sin plats med ett par järnrika och superenkela recept?!



Pastagratäng
(4 port.)

7 dl penne pasta, vanlig eller fullkorn
500 g mager köttfärs, nöt
1 gul lök
1 viktlöksklyfta
1 - 1½ burk pastasås/krossade tomater, smaksatt (gärna med basilika)
1-2 dl riven ost, 10-17%
muskot
salt och peppar

broccoli
apelsin

Koka pastan. Sätt ugnen på 250 grader. Hacka lök och vitlök, och bryn i lite olja.Tillsätt köttfärsen till pannan och låt den få färg. Häll över pastasås/krossade tomater och småputtra i ca. 5 min. Smaka av med muskot, salt och peppar. Varva pasta och köttfärs i en ugnsform, strö över osten och gratinera ca. 10 min i ugnen.

Servera med kokt broccoli - och avsluta med en apelsin. (För superbra järnupptag!)



Efter maten kan du passa på att göra en stas müsli till morgonen därpå.

Järnrik müsli

150-200 g torkade aprikoser
350 g havregryn, vanliga eller fiberberikade
100 g vetegroddar (finns i affärens bakhylla)
300 g solroskärnor
100 g sesamfrön

Hacka aprikoserna. Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Om du vill ha en rostad müsli - tillsätt 1 dl vatten + 2 msk olja och rosta i 200 grader varm ugn i 10-15 min (eller tills blandningen fått fin färg).

Servera med 1 rivet äpple och mjölk eller yoghurt.



Båda recepten är lätt godare än att äta småspik. Hoppas det ska smaka!



Dålig Form



Min form är den sämsta på länge - och jag tycker inte om det!



Vad brukar du göra när både ork och motivation tryter?



Vara Ute I Sommaren



Jag har äntligen börjat på mitt kära jobb igen! Det är riktigt roligt att vara tillbaka - och extra kul att prova sig igenom alla nya produkter som jag missat medan jag varit borta.

I övrigt försöker jag att spendera mycket tid utomhus, framför allt i stallet. Det är en underbar avkoppling från alla sorters stress - oavsett om vädret är fint eller inte.

Hur tar du tillvara på sommaren? Har du också flyttat större delar av din träning/motion ut i friska luften?



RSS 2.0