Gymtraning



Jag och Alsklingen var pa gymmet igar. Olikt mig, men roligt nar man har nagon som motiverar. Dessutom tranar jag gratis tack vare skolan - det ar ju motivation bara det!

Vi tranade armar och mage, sedan sprang jag en stund. Passet var inte sa hart, men det kanns allt lite idag.

Vilka ar dina favoritovningar pa gymmet?



Tack!



Tack for alla grattis-kommentarer! De varmde :)



Vart Tog Bloggandet Vagen?



Hmm, bloggen har legat nere ett tag - tyvarr! Jag har inte matt helt hundra den senaste tiden... Kanske kommer bloggen bli lidande ett tag framover. Nagot jag atminstone kan LOVA ar att det inte ar for alltid. Snart ar jag tillbaka med nya krafter!


Carin



Fredagen den 13 Mars - Carins Fodelsedag!



Grattis, grattis, grattis...!


Idag fyller jag ar - darfor har jag gjort mig fortjant av ett riktigt party! Ikvall ater jag och Alsklingen middag pa Thai-restaurang, sedan kommer Vannerna och senare gar vi till Henry Aafrikas och dricker coktails.

Jag ma hon leva, jag ma hon leva, jag ma hon leva uti hundrade ar!



Torsdagens Utmaning



Har du traningsvark efter ett utokat styrkeprogram igar? Om du tog i ordentligt borde det kannas idag!



Alsklingen och jag var pa Taronga Zoo idag. Girafferna har Sydneys basta utsikt over bade Operahuset och Harbour Bridge!



Dagens middags-tips:

Sallad med grillad kyckling- och fetaost

2 port.

1/2 fardiggrillad kyckling i strimlor, skinnet borttaget
1/2 paket mager fetaost i kuber
2 tomater i stora bitar
1/3 gurka, halverad och skivad
Ruccola
Isbergssallad
3 msk balsamvinager


Blanda i en stor skal. Servera med nybakat grovt brod!



Hemlagade Chicken Nuggets



Har kommer ett lattlagat och anvandbart recept att bjuda familjen pa till onsdagens middag utan TV. Passar bade barn och vuxna!



400 g kycklinglårfilé
1-2 ägg, uppvispade
strobrod
sesamfrön
parmesan, finriven
salt och peppar


Skär filéerna i mindre bitar. Blanda strobrod, sesamfrön, parmesan samt salt och peppar på en tallrik. Doppa bitarna i ägg och rulla i blandningen. Stek gyllenbruna på medelvärme.

Servera med:

 - ris, avokado- & tomatsallad, sweet chilisas
 - nudlar, lattwokade gronsaker (paprika, majs, broccoli, morotter, artor), sweet chilisas + matlagningsyoghurt
 - potatisklyftor, majs- och tomatsallad, tzatziki



Mandagens Utmaning - Lopning



Jag och Alsklingen var ute och sprang igar eftermiddag. Det hade regnat och varit mulet under dagen, men klarnade upp och blev precis lagom varmt tills vi skulle ut.

Tyvarr fick jag ont i knaet... Mina leder spokar lite efter min borelia for ett antal ar sedan (i alla fall ar det min teori). Oftast ar det knan, hofter eller hander som gor ont. Jag ar anda ganska saker pa att vi fick ihop atminstone 20-25 min lopning. Och jag, som alltid varit en inbiten ensam-lopare, tyckte att det var riktigt roligt med en traningspartner.

Tycker du bast om att springa ensam eller tillsammans?



Veckans Traning 7



Traningen bor nu kannas som en naturlig del av vardagen. Tycker du att den gor det? Eller behover du mer motivation for att na anda fram?



Måndag:
Kondition. Loptraningen har inte varit med i planeringen pa ett tag. Ge dig ut pa en latt jogg i 30-40 min. Jobbigt att springa sa langt utan stopp? Lagg in ett par pauser - antingen kan du ga eller sitta ner en stund. Men kom ihag att stoppa klockan ocksa. Den aktiva loptiden ska anda vara minst 30 min!

Tisdag: Din Favoritträning! Forsok att komma upp i 1 timme - och ha kul under tiden!

Onsdag: At middag vid matbordet istallet for vid TV:n. Om TV:n finns i koket - stang av den medan ni ater!

Torsdag: Styrka. Ga igenom styrkeprogrammet 3 ggr med 10 repetitioner av varje ovning (3 x 10). Avsluta med en stretch och eventuellt nagra yogaovningar.

Fredag: Istallet for att titta pa TV-Shop och undra om du har rad med en "Ab King Pro" - gor 15 situps i varje reklampaus.

Lördag & Söndag: Var fysiskt aktiv 2 timmar om dagen! Lek med barnen, utöva Din Favoritträning eller promenera utomhus. Unna dig sjalv en stretch nar du kommit ur duschen pa morgonen eller medan du ser pa TV.



Veckans Traning 6 - Sammanfattning



Under Sjatte Veckan har du samlat ihop:

Kondition: Cykling, 45 min / Promenad, 45 min + Promenad, 20-30 min
Styrka: 2 pass
Din Favoritträning: 1 pass + ev. under helgen

Mål: Har du borjat arbeta mot malet for Mars?




Mycket Dans, Mindre Styrka



Jag ar inte alls motiverad att ta tag i styrketraningen just nu. Den har blivit lidande varje vecka... Dansen ar den mesta traning jag hunnit med den har veckan. Bland annat 2 timmar pole dancing igar!

Har det gatt battre for dig?

Jag langtar tills vi far Internet hemma sa jag kan engagera mig lite mer i bloggandet. For tillfallet blir det lite hipp som happ, nar jag rakar ha tillgang till en dator. Men snart har var "flatmate" lovat att Internet blir fixat. Kanske inom 2 veckor.

Hjalp mig garna att tjata lite pa honom!



Brain Food



Kan du ocksa kanna att hjarnan inte fungerar riktigt som den ska vissa dagar?! Mata hjarnan med ratt energi och fa ut mer av din vardag!


Exempel pa halsosamma "brain foods":

 - Langsamma kolhydrater. Grovt brod, pasta (garna fullkorn), havregryn (garna grova), brunt- eller raris, frukt och gront.
 -
Omega 3. Fet fisk (lax, sardiner, makrill), Omega 3-berikade agg, fiskolja i kapslar eller andra tillskott.
 -
Antioxidanter. Fargglada frukter och gronsaker, bar, notter och gront te.
 -
Vatten. Hjarnan bestar till stor del av vatten - glom inte bort att dricka nar du ar torstig!



Tisdagens Favorittraning - Dans



Min Favorittraning just nu ar dans. I tisdags var det balett! Jag dansar pa en liten dansskola har i Manly. Vanligtvis ar grupperna sma (5-6 pers) men baletten har blivit valdigt popular sa i tisdags var vi 15 st! Riktigt roligt, men trangt...

Det vore kul att veta mer om Din Favorittraning! Vad alskar du att gora?



Februari Ar Slut - Mars Har Borjat



Dags att ga tillbaka till din lista med 3 mal! Februari ar slut - hur val uppnadde du det du ville?

Mitt mal for februari var att bli duktigare pa att ata frukost. Jag ville fortsatta med en latt och nyttig frukost, men behovde energi som racker langre, i form av fler langsamma kolhydrater.

Tidigare bestod min frukost oftast av:

1 kokt agg med kaviar
1 frukt
1 litet glas mjolk
1 kopp cafe latte eller gront te.
 

Efter en del experimenterande har jag nu hittat fram till en frukost som ar lagom stor, god och som haller energin och koncentrationsformagan pa topp fram till lunch (oftast med hjalp av en frukt under formiddagen).

Sa har ser min nya vardagsfrukost ut:

1-2 sorters frukt som ar i sasong
1 skiva rostat brod, den nagot grovre typen
1 litet glas plommonjuice eller laktosfri mjolk
1 kopp cafe latte eller gront te
 

Det har ar jag nojd med. jag sager inte att det ar en frukost for alla - manga vill ha, och behover, mer energi till frukost. Jag tycker om att ata latt och enkelt pa morgonen.

Jag har klarat mitt mal for februari. Nu ar det dags for mars!

3. (Mars) Förbättra min styrka och kondition.

Vilket ar ditt nya manadsmal?



Veckans Traning 6



Da satter vi igang med traningen igen! Eftersom styrketraningen har legat lagt under nagra veckor tar vi nya tag i den. Har du kanske vilat dig i annu battre form an forut?



Måndag:
Det borjar narma sig var hemma i Sverige sa stang av TV:n ikvall och spendera tid utomhus. Jag vet att jag tjatar, men det finns gott om halsosamma fordelar att hamta fran att vara ute i friska luften.

Tisdag: Din Favoritträning! Forsok att komma upp i 1 timme - och ha kul under tiden!

Onsdag: Styrketraning. Fortsatt att folja Styrkeprogram 1. Vi borjar lugnt med 2x15 repetitioner, med 5 min vila mellan de 2 och en ordentlig stretch som avslutning. Om du kan - lagg till 1-2 yoga ovningar till stretchingen.

Torsdag: Har isen smalt bort fran gatorna dar hemma? Ge dig ut pa en 45 min cykeltur (glom inte reflexer om du ar ute i morkret). Ar det fortfarande kallt och vintrigt? Ta en 45 min promenad istallet - jogga om du vill ha mer utmaning.

Fredag: Styrketraning - Styrkeprogram 1. Pressa dig sjalv pa de ovningar som kanns enkla. Avsluta med 20-30 min promenad.

Lördag & Söndag: Var fysiskt aktiv 2 timmar om dagen! Lek med barnen, utöva Din Favoritträning eller promenera utomhus. Unna dig sjalv en stretch nar du kommit ur duschen pa morgonen eller medan du ser pa TV.



RSS 2.0