Realistiska Mål

Blev det några mål igår? Ibland kan det vara svårt att formulera målsättningar. Men du behöver inte krångla till dem i onödan. Det kan handla om att promenera 20-30 min varje vardag, simma varje lördag, äta minst en frukt varje eftermiddag, servera åtminstone en grönsak och sallad till middag varje dag. Gör det enkelt för dig!

Det viktigaste är att målen är realistiska. Då slipper du bli besviken. Det är mycket bättre att fokusera på små resultat - och bli desto gladare när förväntningarna uppfylls! Det är ju ingen mening med att sätta upp mål som du aldrig orkar fram till, eller hur?!

Även om du präntade ner 3 mål snabbt som attan igår kan det finnas en poäng i att se över dem igen. Gå igenom målen ett efter ett och sätt dig in i hur det skulle kännas att ha uppnått det. Föreställ dig att du klarat ditt mål, och känn efter om det verkligen passar in i din livsstil. Om det gör det - grattis - du är snart där! Om inte - fundera på varför målet inte passar dig, och hur du skulle kunna omformulera det. Kanske kan du bryta ner ett av målen till 3 delmål?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0