Carins Äggröra
Hanna efterfrågade recptet på äggröra. Det är hur enkelt som helst. Jag gör så här:
1 ägg
1 msk mjölk (eller grädde)
1 nypa salt
1 vrid på pepparkvarnen
Vispa samman alla ingredienser i en skål (använd en gaffel, det är enklast). Häll i en kastrull eller liten stekpanna. Rör om med gaffeln undertiden äggblandningen stelnar. Ta av röran precis innan den är klar - då blir den som krämigast.
Vill du ha mer ökar du bara mängden till 2 ägg, 2 msk mjölk (grädde)...osv.
Enkelt!

Äggröra med körsbärstomat och avokado
Smaksättningar att prova:
- Tomat, rödlök och basilika. Hackade.
- Rökt/gravad lax och gräslök. Strimlad och hackad.
- Skinka och persilja. Strimlade.
- Valnötter. Krossade och ev. rostade.
- Avokado. Skivad.
Kommentarer
Trackback